NNT levél

2013.07.30 19:21

Kedves Barátaink, vagyis Buda, Pécs, Kolozsvár, Veszprém, Selmecbánya, Eger, Fiume, Debrecen, Kőszeg, Pozsony, Brassó, Kassa, Szeged, Zombor, Arad, Csongrád, Beregszász, Marosvásárhely, Nyitra és Újvidék lakói!

Mi’ kínosan vártuk az időt, melyben felőletek ismét valamit hallhassunk! És eljött az, s mondjuk-e, mi örömünkre? Rögvest használjuk az első percet, s előtökbe öntjük baráti keblünk ömledezéseit.
Szívünket mély öröm melegíti arra a gondolatra, hogy alig pár hóldat kell várnunk mig részünk lesz abban a kegyelemben, hogy lássuk egymást! E virágzó jelszóval: áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell, újra találkozhatunk mi, s részt vehetünk csodálatos Honunk örökké tartó építésében!
Sorainkat különösen ajánljuk mindenkinek, hogy elolvassa, ki csak hozzáférhet, de leginkább ajánljuk a Tekintetes városi tanácsosoknak és tanácsosnéknak, kik figyelmeztessék a nemes városi polgárokat és polgárasszonyokat a következő tényekre.

Kötelező, táborba hozandó öltözet:

Leány öltözet:

  • Fehér blúz: Olyan fehér blúzt hozzatok, melyet nem sajnáltok a szabadidős programokon! Ha nincs ilyen, akkor egy fehér póló is megteszi.
  • Szoknya: Olyan szoknyát hozzatok, melyet nem sajnáltok a szabadidős programokon! Minimum térd alá érjen! Lehetőleg színes legyen! Az alját fehér „csipkével” díszítsétek, így pótolván az alsószoknyát!
  • Öltözéketeket tegyétek egyedivé, az őrsi foglalkozásnak megfelelően!

Fiú öltözet:

  • Fehér ing: Olyan fehér inget hozzatok, melyet nem sajnáltok a szabadidős programokon! Ha nincs ilyen, akkor egy fehér póló is megteszi.
  • Hosszú nadrág
  • Öv
  • Öltözéketeket tegyétek egyedivé, az őrsi foglalkozásnak megfelelően!

Miután levelünket bevégeztük, kivánjuk a legjobbakat Nektek, figyelmeztetünk Titeket arra, hogy utatokat a kies Ocsa felé vegyétek mihamarabb, a legnagyobb kedvvel és lelkesedéssel.

Irtuk Budán. Martius 1-n 1846.