Vértesi portya beszámoló

2013.07.05 10:30

Vasárnap reggel, a 9-es mise után elindultunk őrsi portyánkra. Elvonatoztunk Szárligetig, ahonnan megkezdtük túránkat a Vértesben. A nagy meleg ellenére gyorsan haladtunk.

 A Vitányi vár volt az első célpont, aminek a megmászása után továbbindultunk a Mátyás-kúthoz, ahol estére tábort is vertünk.

 Közös gyúrás, kártyázás, szalonna és virsli sütés, majd fürdés a jéghideg patakban, ez volt az esti program. Ezek után kimerülten lefeküdtünk a ponyvából készített kis zugunkba, s szinte azonnal elaludtunk. Másnap reggel összeszedelődzködtünk, és elindultunk a Várgesztesi vár felé. 

Útközben találtunk egy horgásztavat,ami mellett lepihentünk és amikor senki nem nézett oda fürödtünk benne egy jót. 

Délután megérkeztünk a Szép Ilonka-forráshoz, eg y izzasztó hegymenet után. Gátépítés, szalonnasütés és konzervmelegítés volt az esti program. A forrás környéke nem volt alkalmas alvásra, ezért úgy döntöttünk továbbmegyünk és sötétben folytatjuk utunkat szárligetre.

 

Éjfél körül érkeztünk meg l a focipályára, ahol egy jót aludtunk. Reggel amint felkelt a nap(5-6 körül) összepakoltunk, és kisétáltunk a vasútállomásra. 

A vonatot futva, májkrémes kegyérrel kezünkben, de elértük. Hazafelé betértünk Balázsékhoz,ahol a jó hideg medencében felüdültük, majd egy film megpihentün. Mindenki fáradtan, teli szúnyogcsípésekkel és élményekkel ért haza.

 

Miki